A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo
MELDFORMULIER
Het gaat over:
Ik ben:

U ontvangt binnen twee werkdagen een reactie van het Meldpunt. Mocht u niets horen, neem dan telefonisch contact op met ons Meldpunt.

Pesten of discriminatie melden doe je hier!

 

Hoe kunt u melden?

  • Via bovenstaand meldformulier;
  • Telefonisch: 026-3772333 (maandag t/m donderdag van 9:00 -17:00 uur);
  • Via WhatsApp of SMS : 06-38335808
  • Via het gemeenteloket kunt u in een persoonlijk gesprek uw melding laten opnemen. Hiervoor moet u bij sommige gemeenten van te voren een afspraak maken. De gemeente zorgt ervoor dat het meldformulier naar het MDP wordt doorgezonden. 

Wie kan er melden?
Inwoners en professionals uit de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar kunnen voor advies en bijstand terecht bij het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP). Ook als getuige van een incident kunt u melding maken bij het MDP. Tevens kunt u anoniem melden. Bent u woonachtig buiten de regio Gelderland-Midden, dan kunt u kijken op www.discriminatie.nl voor een lokaal meldpunt bij u in de buurt.

Werkwijze klachtbehandeling

Het MDP komt voort uit de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen (Wga). MDP voldoet aan de kwaliteitseisen die gesteld worden aan de antidiscriminatievoorzieningen. De toepassing van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is geïntegreerd in de werkwijze van het MDP. Ondersteuning van melders kan bestaan uit advies, doorverwijzing of bijstand bij procedures. De landelijke (anonieme) registratie van meldingen draagt bij aan een landelijk beeld van ongelijke behandeling, discriminatie en discriminatoir pesten. Voor melders is de folder: werkwijze meldingen beschikbaar.


 

Nieuws
5500 inwoners werken mee aan onderzoek MDP

Vandaag wordt rapport gepubliceerd over de resultaten van het samenlevingsonderzoek dat MDP in samenwerking met I&O research en de ADV's in Oost-Nederland mocht uitvoeren. De regenboogprovincies Gelderland en Overijssel gaven de opdracht om te onderzoeken in hoeve.... Lees meer >